Lehtolan maja

Lehtolan rakennukset

Lehtolan maja-päärakennuksen lisäksi pihapiirissä on kaksi varastorakennusta, ulkoilijoita palvelevat huoltorakennus, kota sekä savusaunakokonaisuus. Savusaunan vieressä on erillinen tupa, jossa on keittiö, suihkut ja oleskelutila.
Tarpeen mukaan pihalle pystytetään iso telttakatos. Kaikkia tiloja voi vuokrata tarpeen mukaan.

Majassa on seuraavat tilat:
  • tupa, jossa iso takka
  • kabinetti
  • keittiö
  • kaksi saunaa, sähkö- ja puulämmitteinen
  • kaksi pukuhuonetta
  • kaksi pesuhuonetta
  • Muu varustus:
    • televisiot ja av-laitteet kokouksia ja kursseja varten
    • karaoke-laitteet illanviettoja varten
    • astiastot ruokailijoille (noin 50-60 henkilölle)

Savusauna (10 henkilöä) pukuhuone, jossa, sähköhella, jääkaappi, mikro ja vedenkeitin, suihkutilat kahdella suihkulla ja erillinen wc.

Lehtolan maja
Lehtolan maja

Lehtolan majan savusauna
Savusauna ja terassi
 

sisatila2.jpgLehtolan majan tupa

sisatila3.jpgLehtolan majan tupa


sisatila1.jpg
Lehtolan majan sisätiloja

Lehtolan majalla järjestetään yli sata tapahtumaa vuosittain. Tutustu Lehtolan Majan hinnastoon.

Lehtolan majan ylläpito

Hyvinkään Tahkon Veteraanikerhon jäsenet huolehtivat talkootyönä majan vuokraamisesta sekä majan ylläpidosta. Kerho järjestää muutaman kerran vuodessa yhteistalkoot, joissa siivotaan majan ympäristöä ja sisätiloja sekä kunnostetaan majaa ja tehdään seuraavan talven polttopuut. 

Majan operatiivisesta toiminnasta huolehtii kerhon hallitus ja noin 20 hengen aktiivijoukko, joka päivystää kahden viikon päivystysjaksoissa ympäri vuoden ja pitää huolen majan kunnosta ja siisteydestä asiakkaita varten.

Hiihtokausi

Hiihtokaudella tammi-helmikuussa Lehtolan maja on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-14 ja hiihtolomalla joka päivä. Kävijöille on tarjolla kahvia, teetä, mehua sekä pientä syötävää.

Lehtolan majan kota
Kota

Lehtolan majan historia

Tahkon veteraanien aiempi päämaja Pikosuon kartanon Pohjolaisten mailla sijaitseva Lehtolan maja palveli veteraaneja neljänkymmenen vuoden ajan. Veteraanikerholla oli suullisesti sovittu käyttösopimus jossa sovittu hallinta- ja käyttöoikeus oli kulunut loppuun. Majan kunto oli rapistunut ja se olisi vaatinut perusteellista kunnostamista. Epävarmuus majan hallinnan jatkumisesta ei kuitenkaan innostanut veteraaneja majan kunnostamiseen. Idea omasta majasta alkoi kiinnostaa.

Veteraanit neuvottelivat uudesa tontista Tapainlinnasäätiön, Imatra Voima Oy:n sekä Hyvinkään kaupungin kanssa uudesta paikasta ja lopulta kerholla oli hallussssaan uusi tontti mitä parhaimmalla paikalla. Veteraanien hallitus päätti uuden majan rakentamisesti 2.3.1999. Uuden majan rakentaminen jäsenistön talkoovoimin alkoi samana vuonna ja se otettiin käyttöön vuonna 2002.